Anouk Versantvoort

Wat is voetreflexologie

Oude geneeswijze

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een oude geneeswijze die afkomstig is uit China en India. De voeten weerspiegelen de conditie van het lichaam en de geestelijke gesteldheid. In de voeten zitten reflexzones die verbonden zijn aan het zenuwstelsel, alle organen, gewrichten en spieren. Via de reflexzones wordt er een aangepaste techniek uitgeoefend die met de overeenkomende lichaamsdelen corresponderen. Het lichaam wordt uitgenodigd zichzelf te genezen. Daarnaast kunnen emoties verwerkt worden en geestelijke spanningen worden losgelaten.

Geschikt voor o.a. : stress gerelateerde klachten, depressie en burn-out. Stress relateerde klachten zijn nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Veel lichamelijke en geestelijke klachten zijn het gevolg van stress.

Ik zie het als mijn missie om met mijn voetreflexbehandelingen stress te laten verminderen waardoor lichamelijke ongemakken afnemen en verdwijnen.

U kunt ook bij mij terecht als u geen lichamelijke of geestelijke klachten heeft. Een voetreflexbehandeling is erg mooi in te zetten om lichaam en geest te laten ontspannen en dus ter voorkoming van nieuwe klachten.

Ruimte voor gesprek
Tijdens een voetreflexbehandeling is er ruimte om een gesprek te voeren. Dit kan gaan over de klachten die je op dat moment ervaart of om gebeurtenissen door te spreken. Door te praten over dergelijke onderwerpen kunnen er inzichten ontstaan die bevorderlijk zijn voor herstel. Ik geef mensen graag mee dat de beleving van de klacht erin kan resulteren dat je jezelf aan de klacht gaat hechten. Het maakt voor je hersenen namelijk niet uit of er iets als goed of slecht word bestempeld. Het is daarom mogelijk dat je gehecht raakt aan jouw klacht waardoor het herstel kan vertragen.

Pedicure

Een pedicurebehandeling is niet alleen bedoeld om de voeten van al ontstane ongemakken te verlossen ,maar juist in het voorkomen ervan. Wilt u de voeten een keer extra verwennen kies dan voor een wellness pedicurebehandeling.

Gezichtsbehandeling

Geef je huid een boost met een lekkere reiniging of een uitgebreide gezichtsbehandeling met een gezichtsmassage. Puur natuur in 3 stappen. Reinigen, verbeteren en verzorgen.

Opleiding

Mijn opleiding tot voetreflexoloog heb ik gevolgd op de School Voor Voetreflexologie te Breukelen. Op de school voor voetreflexologie heb ik  Fysioreflextherapie geleerd. Deze therapie is ontwikkeld vanuit de acupunctuur en de fysiotherapie. Ik zie de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Vanuit de Oosterse –en Westerse geneeswijzen ga ik te werk om de klacht voor u te verminderen of te verhelpen.

Is voetreflexologie zweverig?

De Westerse –en Oosterse geneeswijzen vullen elkaar aan en met kennis van beide methoden zijn klachten te verhelpen of te verminderen zonder medicijnen. Mijn behandelingen zijn ontspannen, maar niet zweverig. Op een gezonde manier klachten verhelpen staat bij mij centraal.

Kom maar langs

Laat jezelf verzorgen en geniet van de behandeling