Anouk Versantvoort

Wat is voetreflexologie

Oude geneeswijze

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een oude geneeswijze die afkomstig is uit China en India. De voeten weerspiegelen de conditie van het lichaam en de geestelijke gesteldheid. In de voeten zitten reflexzones die verbonden zijn aan het zenuwstelsel, alle organen, gewrichten en spieren. Via de reflexzones wordt er een aangepaste techniek uitgeoefend die met de overeenkomende lichaamsdelen corresponderen. Het lichaam wordt uitgenodigd zichzelf te genezen. Daarnaast kunnen emoties verwerkt worden en geestelijke spanningen worden losgelaten.

Wat is Reiki?

Reiki heeft een helende werking voor de mens, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. In principe bestaat alles in de kosmos uit energie, wijzelf en alles om ons heen. Wij kunnen deze energie niet visueel waarnemen maar wel fysiek voelen. Reiki werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Het neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki versterkt ook een proces van bewustwording , innerlijke rust en zelfvertrouwen.

Voetreflex – en reikibehandelingen zijn geschikt voor o.a. : stress gerelateerde klachten, depressie en burn-out. Ook zijn beide behandelmethodes in te zetten om het lichaam en de geest te genezen van ziekten, aandoeningen en ongemakken.

Het is mijn missie om met de helende energie van voetreflexologie en reiki het lichaam te ontdoen van blokkades en trauma’s waardoor het lichaam in balans komt. Hierdoor verdwijnen ziekten en ongemakken of het lichaam stabiliseert.  Dat stabiliseren helpt zodanig dat sommige ziekten en klachten terug gebracht kunnen worden naar een nulpunt zodat het uw dagelijkse leven niet meer beïnvloed en het te dragen is.

Bij het helen van een ziekte of een klacht is het noodzakelijk dat er aandacht en tijd is voor deze genezing. Deze tijd en aandacht is nodig om een reset te kunnen aanbrengen in het lichaam waardoor de ziekten en klachten kunnen worden losgelaten en er een balans in de energie kan ontstaan. Wanneer de energie in het lichaam in balans is kunnen nieuwe klachten zich niet meer of minder snel hechten. Bij een klachtbehandeling behandel ik u 6 weken achter elkaar, 1 x per week. Deze behandelmethode is nodig om het gewenste resultaat te behalen. Wij zijn gewend in de westerse cultuur om lang door te lopen met een klacht maar er wel heel snel van af te willen. Door met aandacht en tijd de klacht te behandelen komt het lichaam in balans en is het stabiel waardoor nieuwe klachten niet hechten. Wanneer u kiest voor deze holistische behandelmethode kom ik u tegemoet met een korting op uw investering in uw gezondheid. Als u kiest voor deze klachtbehandeling, behandel ik u 6 weken achter elkaar, 1 x per week. Het totaal bedrag van de behandelreeks betaald u voorafgaand. Ik geef u een korting van 30,- op het totaalbedrag.

U kunt ook bij mij terecht als u geen lichamelijke of geestelijke klachten heeft. Voetreflexologie en Reiki zijn erg mooi in te zetten om lichaam en geest te laten ontspannen en in balans te komen ter voorkoming van nieuwe klachten. U kunt een eenmalige behandeling bij mij boeken om de behandelingen te ervaren of 1 x in de zoveel tijd om uw gezondheid op peil te houden(meer informatie onder het kopje tarief en openingstijden).

Ruimte voor gesprek
Tijdens een voetreflexbehandeling is er ruimte om een gesprek te voeren. Dit kan gaan over de klachten die je op dat moment ervaart of om gebeurtenissen door te spreken. Door te praten over dergelijke onderwerpen kunnen er inzichten ontstaan die bevorderlijk zijn voor herstel. Ik geef mensen graag mee dat de beleving van de klacht erin kan resulteren dat je jezelf aan de klacht gaat hechten. Het maakt voor je hersenen namelijk niet uit of er iets als goed of slecht word bestempeld. Het is daarom mogelijk dat je gehecht raakt aan jouw klacht waardoor het herstel kan vertragen.

Pedicure

Een pedicurebehandeling is niet alleen bedoeld om de voeten van al ontstane ongemakken te verlossen ,maar juist in het voorkomen ervan. Wilt u de voeten een keer extra verwennen kies dan voor een wellness pedicurebehandeling.

Gezichtsbehandeling

Geef je huid een boost met een lekkere reiniging of een uitgebreide gezichtsbehandeling met een gezichtsmassage. Puur natuur in 3 stappen. Reinigen, verbeteren en verzorgen.

Opleiding

Mijn opleiding tot voetreflexoloog heb ik gevolgd op de School Voor Voetreflexologie te Breukelen. Op de school voor voetreflexologie heb ik  Fysioreflextherapie geleerd. Deze therapie is ontwikkeld vanuit de acupunctuur en de fysiotherapie. Ik zie de klacht en het lichaam als één samenwerkend geheel. Vanuit de Oosterse –en Westerse geneeswijzen ga ik te werk om de klacht voor u te verminderen of te verhelpen.

Is voetreflexologie zweverig?

De Westerse –en Oosterse geneeswijzen vullen elkaar aan en met kennis van beide methoden zijn klachten te verhelpen of te verminderen zonder medicijnen. Mijn behandelingen zijn ontspannen, maar niet zweverig. Op een gezonde manier klachten verhelpen staat bij mij centraal.

Kom maar langs

Laat jezelf verzorgen en geniet van de behandeling